viernes, 16 de noviembre de 2007

Comentaris d'algú del concert de Stryper, realment impressionant

Crònica del concert d’Stryper a Barcelona
Archivado en: MCM Concerts — mcristianam @ 8:36
El dimarts 13 de novembre serà una data que difícilment oblidarem els seguidors del rock cristià. La banda més important de la història del rock cristià, Stryper, va actuar a la Sala Apolo de Barcelona.
Stryper es va formar el 1983 i va ser la primera banda cristiana de rock que va aconseguir un gran èxit en l’escena secular durant la segona meitat de la dècada dels anys 80, tal com ho prova l’obtenció d’un disc de platí i dos discos d’or. El 1992 es van separar i el 2003 es van tornar a reunir. Des del primer moment Stryper va mostrar-se obertament com una banda cristiana, amb unes lletres totalment cristianes. De fet el nom de la banda, Stryper, prové del passatge bíblic d’Isaïes 53:5, que diu: En canvi, ell fou traspassat per les nostres infidelitats, fou trinxat per les nostres culpes. El càstig que ens dóna la pau queia damunt d’ell, i és per les seves llagues que som curats. La paraula “llagues” en anglès està traduïda per “stripes”, i aquesta paraula tant serveix per referir-se a les ferides causades per un fuet com a les ratlles (d’aquí també la característica de les ratlles grogues i negres d’Stryper). Aquesta referència escriptural forma part habitualment del logo d’Stryper, i així a totes les portades dels discos apareix aquesta cita.
També s’ha dit que el nom de la banda és un acrònim de Salvation Through Redemption, Yielding Peace, Encouragement, and Righteousness (La salvació a través de la redempció porta la pau, el coratge i la virtut).
Feta aquesta introducció de la importància de la banda, el concert a Barcelona va ser un autèntic èxit. Davant d’una sala gairebé plena, amb unes 1.000 persones, la banda va fer un concert excepcional. Van tocar la majoria dels seus grans clàssics: Sing Alone Song, Makes Me Wanna Sing, More Than A Man, Reach Out, Loud N’ Clear, Soldiers Under Command, To Hell With The Devil o Honestly, un dels moments més estelars del concert amb la fantàstica interpretació de Michael Sweet. També van tocar una cançó del seu darrer disc, Open Your Eyes, però no va tenir la mateixa acollida que els clàssics.
L’audiència, en la seva immensa majoria no cristiana, va estar entregada des del primer moment, cantant totes les cançons i totalment identificada amb la banda. No va faltar tampoc el típic llançament de Bíblies al públic. Tot i no ser un concert cristià, el testimoni que es va donar va ser molt gran. El fet de llançar Bíblies al públic, significa que hi ha persones que mai de la vida acceptarien una Bíblia, però que ara en tenen una i segur que la guardaran durant tota la seva vida. Serà un bon motiu de pregària, demanar al Senyor que posi en els cors d’aquesta gent la curiositat de llegir-la. Un altre fet molt destacable és que la majoria de la gent sap les lletres de les cançons perfectament. Segurament la majoria d’ells no s’han parat mai a pensar en el que diuen aquestes lletres, però també seria un bon motiu de pregària que aquesta gent també tingui curiositat per saber que volen dir aquestes lletres.En un món fosc com és el del rock, Stryper i totes les altres bandes cristianes que hi ha són una llum i la única manera de fer arribar el missatge de l’evangeli a gent que, d’entrada, mai aniria a una església.
Veure mil persones, en la seva majoria no cristianes, cantar enèrgicament frases com: Jesús Rei de Reis / Déu, et seguiré perquè has mort per mi i em vas donar la teva vida per fer-me lliure / Tant se val l’aspecte que tinguem, sempre lloarem el Seu nom / Som els soldats sota el comandament de Déu / El diable mai ha estat la resposta, hi ha un camí millor, etc, és una mostra del poder de Déu i una evidència de que la música pot ser un important instrument per portar el missatge de l’evangeli.
Fa uns 15 anys, una altra de les grans bandes del rock cristià, Petra, van actuar a Barcelona. Ara ha tocat Stryper. Tant de bo no haguem d’esperar 15 anys més a tornar a veure una banda de rock cristià a casa nostra. De ben segur que la fantàstica acollida que va tenir la banda els farà tornar algun dia si el Senyor així ho vol.
Si vau ser al concert podeu deixar els vostres comentaris amb les vostres impressions.

No hay comentarios: